Video nadzor i kontrola pristupa u stambenim zgradama

Upravljanje stambenim zgradama kako sa manjim, tako i sa većim brojem stanova, može biti veliki izazov u smislu bezbednosti i sigurnosti naših klijenata. Važno je da ljudi, angažovani na upravljanju Vašom zajedničkom imovinom, obezbede sigurnu i udobnu sredinu, gde stanari osećaju da su njihovi životi i imovina zaštićeni od raznih pretnji. Iako stanari imaju svoje privatne prostore, odnosno stanove, takodje imaju i zajedničke prostorije koje treba da dele, čiste i održavaju. Obično vlada mišljenje da se pod zajedničkim prostorijama podrazumevaju samo podrumske prostorije, koje se koriste za smeštaj stvari i predmeta, kojima nismo našli mesto u prostoru u kojem živimo. Medjutim, zajednički delovi stambene zgrade su svi komunikacioni delovi, liftovi i sve zajedničke instalacije zgrade i o tim delovima treba voditi posebnu brigu, jer imaju visoku finansijsku i upotrebnu vrednost. Drugim rečima, ako vrata svog stana držite zaključanim, na isti način treba postupati i kada su pitanju ulazna vrata stambene zgrade.

kotrola pristupaUpravo ta vrata su prva linija odbrane od uljeza bilo koje vrste, a izmedju ostalih i od:

– distributera promotivnog materijala, koji većina populacije uopšte i ne čita
– skupljača “dobrotvornih priloga”
– prodavaca posudja, magle i sličnih proizvoda
– anketara itd.

Naravno, ne treba zaboraviti da su medju njima i oni koji imaju samo jedan cilj, a to je da pokradu sve što im padne pod ruku. Od bicikala do dečijih kolica, koje stanari neretko na kratko “parkiraju” ispred vrata svog stana, do saksija sa cvećem itd.

ugradnja-video-nadzora-na-12-mesečnih-rataVlasnici stanova treba da imaju uvid nad dolascima i odlascima u stambenim zgradama, posebno
u slučajevima kada postoji česta promena podstanara, kada izvodjači radova treba da pristupe
zgradi za obavljanje raznih popravki u stanovima. Treba imati u vidu da renoviranje i najmanjeg
stana podrazumeva unos materijala gde izvodjači drže vrata otvorenim za unos alata i
materijala, a nakon unosa vrata ostave otvorena, i nemaju izraženu svest o tome da su upravo
otvorili vrata nekome ko će ukrasti ili oštetiti Vašu imovinu.

Ugradnjom sistema kontrole pristupa sa priveskom, odnosno tagom za otključavanje vrata u
kombinaciji sa kvalitetnim sistemom video nadzora, drastično se povećava nivo bezbednosti u
zgradi, i smanjuje rizik od neželjenih dogadjaja i situacija, kojima stanari mogu biti izloženi.

Sistem video nadzora pored kamera, uključuje i uredjaj za snimanje, koji čuva snimke i do nekoliko meseci, u zavisnosti od skladišnog kapaciteta snimača. Na to treba dodati i mogućnost ugradnje dodatne kamere u kabinu lifta, u cilju sprečavanja vandalizma i oštećenja lifta, kao vitalnog dela svake stambene zgrade.

Sistem kontrole pristupa i video nadzora preporučujemo svakoj stambenoj zgradi zbog izuzetno povoljne cene nabavke i ugradnje koju nudimo, a posebno zbog pogodnosti plaćanja na rate za sve klijente kompanije MojUpravnik d.o.o.

Mogućnost plaćanja na rate nudimo kako bismo navedene bezbednosne sisteme učinili dostupnim svakoj stambenoj zgradi, jer nam je Vaša bezbednost i sigurnost Vaše imovine od neprocenjivog značaja.

Navedene sisteme možete videti u nekom od naših paketa usluga. Ukoliko u ponudi ne postoji paket koji odgovara potrebama Vaše stambene zgrade, za vas ćemo napraviti “Paket po meri”, u skladu sa svim Vašim zahtevima i finansijskim mogućnostima.