Tehničko održavanje stambenih zgrada je usluga koja bi trebalo da se podrazumeva u svakom stambenom objektu, a naročito u zgradama starijim od 10 godina. Električne instalacije, sistem vodovodnih i kanalizacionih cevi, mogu da prouzrokuju ogromne troškove i zgradi i pojedincima, ukoliko dodje do kvarova ili pucanja cevi, što je praktično nemoguće predvideti. Kvalitetnom uslugom tehničkog održavanja veliki broj problema i kvarova je moguće sprečiti preventivnim delovanjem, redovnim nedeljnim obilaskom zgrade i njenih pripadajućih sistema. Obilazak zgrade ima jasan cilj, a to je da se pregledaju svi zajednički delovi zgrade, u cilju uočavanja i otklanjanja manjih nedostataka.

usluge-tehničkog-održavanjaNa primer, obilaskom zgrade tehničko lice koje vrši pregled, inspekcijom zgrade će obuhvatiti izmedju ostalog i pregled pumpe za povišenje pritiska, sa pripadajućim ventilima, koja omogućava adekvatan pritisak pijaće vode u stanovima na višim spratovima. Ukoliko na nekom od ventila primeti blago puštanje vode, odnosno kapanje, intervenisaće tako što će u najkraćem roku izvršiti sanaciju tog kvara, u skladu sa pravilima struke i tehničkim propisima. U suprotnom, to minijaturno curenje vremenom može dovesti do pucanja ventila, izlivanja vode koja je pod stalnim pritiskom, što neizbežno uvodi celu zgradu u vanrednu situaciju prekida snabdevanja vodom i ozbiljne finansijske troškove.

Ovo je samo jedan od primera koliko je značajan udeo tehničkog održavanja u funkcionisanju svake stambene zgrade. Poseban segment tehničkog održavanja je redovno i vanredno održavanje kanalizacionih instalacija. Zagušenjem cevi otpadom i nesavesnim postupanjem pojedinaca, bacanjem krupnih predmeta u toalet šolje, u cevima stvara čep, gde je izlivanje kanalizacije neminovnost, koja je pitanje sata ili minuta. Takve vanredne situacije zahtevaju brzu reakciju službe tehničkog održavanja, koja je opremljena adekvatnim savremenim alatima za rešavanje ovakve vrste problema, 24 sata dnevno.

Tehničko lice takodje vrši proveru rada i funkcionalnost ulaznih vrata zgrade, proveru rada sijalica i njihovu zamenu, prekidača za zajedničku rasvetu i svih ostalih sistema i njihovih delova, koji spadaju u domen tehničkog održavanja. Frekvencija ljudi u svakoj zgradi je velika i uvek postoji mogućnost sitnih kvarova, pucanja stakla ili podnih pločica.

U zavisnosti od sistema i opreme koji pripadaju Vašoj stambenoj zgradi, u mogućnosti smo da Vam ponudimo obim usluga tehničkog održavanja, u skladu sa Vašim zahtevima i finansijskim mogućnostima.

Za više informacija kontaktirajte nas na mail adresu office@mojupravnik.rs.